Denizli Kilolu Escort Bayan Hande
Peeling ile Yüz Gençleştirme Nasıl Yapılır? Deriyi canlandırmak, iyileştirmek, görüntüsünü gençleştirmek için bazı kimyasal solüsyonları kullanarak, derinin soyulması, yüzeysel tabakaların ayrılması için uygulanan asittir. İnsanlar, tarih öncesi dönemlerde bazı bitkileri derinin yaşlanmasını önlemek amacıyla tedavi edici olarak kullanmışlardır. En sık kullanılan peelingler, glikolik asit, triklosetik asit(TCA), Alfa hidroksi asitler(AHA), salisilik asit, jesner solüsyonudur.
Peeling ile Yüz Gençleştirme Nasıl Yapılır?
Kimyasal peeling yaptırmanın amacı nedir?
Güneşe ve yaşa bağlı oluşan lekeler, çiller, karaciğer lekeleri, melazma adı verilen hormonal veya gebelik lekeleri ve kırışıklıklar peeling ile iyileştirilebilir. Yanlış olarak bilinen bir gerçek var ki, derideki gevşeme ve sarkmaların önüne peeling ile geçemezsiniz. Ciltte oluşan küçük çukurlar ve izler peeling ile yok edilirken, derin çukurlara belli bir ölçüde katkısı olmaktadır.
Kaç çeşit peeling yapılmaktadır?
Yüzeysel, derin ve orta dereceli, mikropeeling olmak üzere dört çeşit peeling yapılmaktadır. Yüzeysel peeling, ince kırışıklıkları yok etmektedir. Ayda bir kez olmak üzere 5-6 ay süresince uygulanan peelingle derinin en üst tabakası birkaç gün içinde dökülmektedir. Derin peeling, fenol kimyasal maddesi kullanılarak yapılmaktadır. Lazerden daha etkili sonuç veren bu çeşit, açık tenli kişilerde iyi sonuç vermektedir. Kırışıklıklarda iyi sonuç vermektedir.
Orta dereceli medium peeling, pürüzsüz bir görünüme sahip olmak istiyorsanız ve cildinizin bir bebek edasında olmasını istiyorsanız tavsiye edilen peeling çeşididir. Cilt lekelerini ortadan kaldırmanın yanında ince kırışıklıklarında kaybolmasına sebep olmaktadır. Mikropeeling, diğer peeling yöntemleri kadar etkili olmamakla beraber yüzeysel deri tabakasının dökülmesine sebep olur. Cildi yumuşatarak, lekeleri azaltan bir çeşittir.