Pamukkale Hostes Escort Bayan Hale
Topuk Çatlaması
Genellikle kış mevsiminde kuru hava ve nem oranının düşmesi ile birlikte topuklarda çatlaklar meydana gelmektedir. Bunları çoğu zaman fark etmeseniz de kimi zamanlar rahatsız olabilirsiniz. Kış mevsimlerinde topukların çatlamasını engellemek için uygulanacak en etkili yöntem yatmadan önce vazelin ile iyice sürmek ve streç film ile burayı kapatmaktır.
Yüz Temizliği
Kış mevsiminde yüze uygulanan makyajların temizlenmesi çok zordur. Bir de bu duruma kuru hava ve nem oranı düşmesi de katılınca çok hafif bir makyaj dahi suratınıza yapışmaktadır. Kış aylarında yüz temizliği için kullanacağınız sabunu petrol zengininden yana kullanmanız en etkili uygulama olacaktır.
Kışın Cilt Bakımı ve Güzellik için Neler Yapılabilir?
Deri, mevsim değişikliklerinden en çok etkilenen organdır. Sıcaklık farkı, ısıtma sisteminin havadaki nemi kurutması, soğuk ve rüzgârlı havalar, cildimiz yeterli derecede nemlenmesini engeller. Sonuç olarak, kuru, pullu, kaşıntılı bir cilt ortaya çıkar, ciltte kızarıklıklar oluşur.
Bir kişinin genetik olarak cildi duyarlı ise bu sonuçlar daha net bir şekilde görülür. Donuk, genişlemiş gözeneklere sahip, siyah noktaları artmış bir cilt kaçınılmaz olabilir. Kışın gelmesi ile küçük depresyon, yavaş bir metabolizma, hareket kısıtlamaları ortaya çıkar. Fizyolojik olarak etkilenen deri ruhsal olarak da etkilenebilir. Atopik egzama ve sedef hastalığı gibi bazı deri hastalıkları kış mevsiminde ortaya çıkabilirler. Kış aylarında cilt sağlığını korumak için ne yapmalıyız?
Cildimizin kışın yaz döneminden daha farklı bir bakıma ihtiyaç duyacağı kesindir.
Sıcak su banyosundan kaçının, çok sık ve çok sıcak su ile cildin yıkanması yağları kaşıntılı ve kırmızı cilt ortaya çıkabilir. Kuruluk egzaması gelişebilir.
Özel banyo yağları kullanmak gerekir, Banyo ürünlerimizin kremli olması, banyo yağları kullanılması ve vücuda duştan sonra nemlendirici merhem uygulanması cildi nemlendirecek ve sorunların ortaya çıkmamasını sağlayacaktır.
Bulutlu günlerde de güneş koruyucu kullanın, Soğuk havada dışarı çıkarken soğuktan korunmak için güneş koruyucu kullanılabilir. Açıkta kalan alanlar için koruma sağlamak için mümkünse şapka, gözlük, eldiven kullanılmalıdır.
Eller için nemlendirici kullanın, Eller sık sık suya maruz kaldıklarından olası egzamaları önlemek, yaşlanmalarını geciktirmek için günde bir kaç kez nemlendirici ürünler kullanılmalıdır.
Dudak çatlamasına ne iyi gelir, Dudaklara günde 4-5 kez vazelin sürerek, dudakların kuruyup çatlamalarını önlemiş olursunuz.
Bol bol su ve taze meyve – sebze cildi besler, Bol su için, taze meyve ve sebze yiyin, ceviz, fıstık, fındık, kuru kayısı ve havuç tüketin, cildinizin ekstra nemlendirilmesini sağlamış olursunuz.
Giysilere dikkat edin! Yün ve sentetik giysiler cilt üzerinde olumsuz etkilere neden olabilirler. Bizim giysilerin deri ile doğrudan temasını keserek, kuruluğu azaltıp ve kaşıntıyı kesmemiz mümkündür.
Nemlendirici seçmek için bir doktora başvurun, Yüzümüzde kuruluk, gözaltı morluklar, gözaltı torbaları, yüzde matlaşma gibi sorunlardan korunmak için uygun nemlendirici kullanmalıyız. Cilt nemlendiricisi doktora danışılarak seçilmelidir, kişinin seçimine bağlı olarak uygunsuz nemlendirici kullanması cilde zarar verebilir.
Kimyasal peeling ile cildinizi pürüzsüz hale getirin, Her kış, kimyasal peeling tedavisi uygulayarak ölü tabakanın atılmasını, pürüzsüz alt tabakanın ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Lifting tedavisi, Donuk, kuru ciltlere vitamin diğer ürünlerle uygulanan lifting tedavisi cildin yaşlanmasını engeller, aynı zamanda cilde parlaklık verir.
Gerekirse, botoksa başvurabilirsiniz, Mimik kırışıklıklarını engellemek, yaşlanma sürecini geciktirmek için Botoks uygulamasından yararlanın.